nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Hjemmelaget flatbrød
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Hjemmelaget flatbrød
Karla lager aller helst flatbrødet sjøl. Prøv flatbrød med god røkelaks og sennep- og dillrømme, det er en super forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha mel, salt og krydder i en miksebolle, start eltekroken og ha i vann til det blir en fast deig. Blir det for mye væske kan du ha i litt mer mel. Du kan også elte for hånd, men pass på at deigen blir fast og seig.
La deigen hvile i minst en halvtime i kjøleskap.
Kjevle deigen tynt på pastamaskin eller med kjevle. Stek i stekepanne eller på takke, på middels varme, til flatbrødene er helt sprø! De kan også gjøres ferdig i ovnen.
Del de nystekte flatbrødene opp i firkanter, og legg tynne skiver røkelaks og litt sennep- og dillrømme.
Bland alt sammen, og smak til med sitron, salt og pepper.