nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Hot rekepai
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Hot rekepai
Pai med reker som har litt futt i seg. Bruk så mye sambal oelek som du foretrekker for å få en pai som er passe sterk for deg.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Fyll
5dl
Reker(eller krepsehaler)
4stk
2stk
1ss
Smør(til steking)
2ss
2dl
Crème fraîche(lett)
3ss
1ts
1ts
1klype(r)
1bunt
Dill(og andre urter, finhakket)
SLIK GJØR DU
Legg ferdig paideig på benken i 10 minutter så den blir enkel å rulle ut. Ha deigen i formen og opp langs kanten. Sett formen kjølig i minst 20 minutter.
Rens og hakk løken. Del, rens og skjær paprika i strimler. Stek løk i smør i en panne uten at den tar farge. Tilsett paprika og stek ytterligere et par minutter. Rør om av og til.
Rør i tomatpuré, crème fraîche og vann. Kok opp og la sausen trekke et par minutter. Smak til med sambal oelek, salt og pepper.
Rør i rekene og la alt bli knapt gjennomvarmt. Hell det varme fyllet i paiskallet. Stek paien på 200° i ca. 30 minutter.
Dryss over litt friske urter ved servering.