nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min
Kalkunbryst med sursøte grønnsaker
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
1t 30min
Kalkunbryst med sursøte grønnsaker
I stedet for en stor kalkun, er det greit å steke kalkunfilet. Her stekes den i en langpanne med grønnsaker og serveres med stekesjyen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk kalkunfileten. Bland sammen crème fraîche, hvitløk og chilisaus og smør det over kalkunen. Stikk gjerne et steketermometer i kalkunbrystet.
Rens grønnsaker og epler og del i biter. Legg grønnsakene i formen eller langpannen sammen med kalkunfileten. Bland sammen eddik, sukker, vin og olje og hell i formen. Strø på salt og pepper. Dryss på pinjenøtter.
Stek kalkunen ved 200° i ca. 1 time og ta kalkunen ut når termometeret viser ca. 65°. Vend på grønnsakene et par ganger under stekingen.
La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp. Server grønnsakene, poteter og aspargesbønner til.