Kjøttdeigpai md tomater
Kjøttdeigpai md tomater
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°.
Kle en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter, med paideigen og sett den i fryseren.
Stek kjøttdeigen gyllen i litt smør i en stekepanne. Hakk løken, bland den i pannen og la det steke mednoen minutter. Krydre med salt og pepper.
Kok sammen tomatene med buljongen til halvparten av væsken er kokt inn. Rør i revet sitronskall og finhakket hvitløk. Bland i kjøttdeigen og smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttdeigen i paiskallet. Del tomater i skiver og legg dem oppå paien. Strø så over osten og stek den på nederste rille
i ovnen i ca. 35 minutter.
Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver. Finsnitt purreløken og grovhakk persille. Bland sammen alle ingrediensene og
krydre til slutt med litt salt og pepper.
La paien avkjøles slik at den blir lunken. Legg på salaten og server.