Kremet skalldyrsuppe med limeaioli Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kremet skalldyrsuppe med limeaioli

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kremet skalldyrsuppe med limeaioli

Tykk og kremet skalldyrsuppe med hjemmelaget limeaioli. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)
Får du aioli til overs, kan den oppbevares kaldt i kjøleskapet i ca. 1 uke.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Reker(med skall)
1stk
1stk
1ss
Smør(til steking)
2stk
Grønnsaksbuljong(eller fiskebuljongterninger)
8dl
1boks(er)
1bunt

Limeaioli

1stk
1stk
Lime(revet skall)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg egg, eddik og olje i et høyt, smalt plastbeger. Stikk stavmikseren ned i bunnen, og kjør på maks hastighet og dra samtidig mikseren langsomt opp. Da skal det bli en fast majones. Rør i limeskall og smak til med salt og pepper.

  2. Skrell rekene og gjem skallet. Hakk løk, gulrot og fennikel.

  3. Varm opp smøret i en kjele på middels varme, og stek rekeskall og grønnsakhakk under omrøring i 3–4 minutter til det begynner å lukte godt av skallene.

  4. Hell på eddik og la det koke inn. Rør i tomatpuré, smuldre i buljongen og hell på vannet.

  5. La det koke opp og så småkoke i ca. 10 minutter.

  6. Sil suppen, la alt renne godt gjennom silen, og hell væsken tilbake i kjelen. Pisk i fløte, og la alt koke opp igjen.

  7. Legg i reker og krepsehaler, og la alt bli varmt uten at suppen koker. Smak til med salt og pepper.

  8. Strø over hakket dill, og server med limeaiolien.

Tykk og kremet skalldyrsuppe med hjemmelaget limeaioli. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN