Kremet skalldyrsuppe med limeaioli
Kremet skalldyrsuppe med limeaioli
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg egg, eddik og olje i et høyt, smalt plastbeger. Stikk stavmikseren ned i bunnen, og kjør på maks hastighet og dra samtidig mikseren langsomt opp. Da skal det bli en fast majones. Rør i limeskall og smak til med salt og pepper.
Skrell rekene og gjem skallet. Hakk løk, gulrot og fennikel.
Varm opp smøret i en kjele på middels varme, og stek rekeskall og grønnsakhakk under omrøring i 3–4 minutter til det begynner å lukte godt av skallene.
Hell på eddik og la det koke inn. Rør i tomatpuré, smuldre i buljongen og hell på vannet.
La det koke opp og så småkoke i ca. 10 minutter.
Sil suppen, la alt renne godt gjennom silen, og hell væsken tilbake i kjelen. Pisk i fløte, og la alt koke opp igjen.
Legg i reker og krepsehaler, og la alt bli varmt uten at suppen koker. Smak til med salt og pepper.
Strø over hakket dill, og server med limeaiolien.