nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
40min
Kveite med friske grønnsaker
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
40min
Kveite med friske grønnsaker
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Kveite(filet, uten skinn og bein)
2dl
Olivenolje(Mengde litt avhengig av størrelsen på stekepannen.)
Karse(Gjerne brønnkarse)
SLIK GJØR DU
Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.
Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.
Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer.
La fisken trekke i cirka fem minutter.
Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel.
Tilsett kremfløte og kok opp.
Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter.
Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn.
Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.
Rens asparges og stek i olivenolje og smør i cirka to minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i cirka to minutter.
Vend karse i litt olivenolje.
Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.