Kylling med apsargessalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Kylling med apsargessalat

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Kylling med apsargessalat

Deilig sommermiddag for to! Foto: Ralph Månsson

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Du kan godt bruke bare hvit eller bare grønn asparges.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Sitron(revet skall)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)

Aspargessalat

10stk

Brunet smør

1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175˚. Vask og tørk kyllingen godt. Dekk kyllingen med revet sitronskall og finhakket persille. Strø på salt og pepper. Stek kyllingen raskt i smør. Legg filetene over i ildfast form og stek i ca. 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

  2. Stek smøret på middels varme til det begynner å bli gyllent. Avkjøl i kjøleskapet og pisk smøret så med mikser til en luftig konsistens. Tilsett ­havsalt.

  3. Skrell den hvite aspargesen og skjær av den nederste delen. Del dem i to. Er de tykke kan de også deles på langs.

  4. Bryt av den nederste delen av den grønne aspargesen. Del dem i to. Rens reddiker.

  5. Stek asparges, i en varm panne, i smør til de får fin farge i ca. 10 minutter. De kan gjerne være litt sprø. Bland i reddiker og grønne blad til slutt.

  6. Server kyllingen med pisket smør og den varme asparges-salaten. Kokte poteter er godt til.

Deilig sommermiddag for to! Foto: Ralph Månsson

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN