Lam Biryani
Lam Biryani
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Dag 1: Skjær lammekjøttet i biter på 2 x 2cm og kutt løken i båter. Stek lammekjøttet og løken i smør og currypasta til den har fått fin farge. Ha i finhakket hvitløk, koriander og mynte. Hell over vann og la det småkoke i 2 timer.
Avkjøl gryten og sett den i kjøleskapet natten over.
Dag 2: Knus kardemommefrø sammen med safran og sukker i en morter. Ta av litt av fettet på fettlokket som har lagt seg på toppen av lammegryten. Bruk fettet til å steke basmatiris og krydderet i en gryte i ca. 3 minutter. Hell over lammegryten og legg i kanelstangen. Hell på vann til det akkurat dekker alt. La det småkoke i 30 minutter.
Lag raita. Del agurken i to på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i tynne skiver. Legg i en sil. Dryss på litt salt og la det stå å trekke ut vann ca. 30 minutter.
Smak yoghurten til med krydder. Klem vannet ut av agurken og bland med yoghurten sammen med finhakket mynte.
Server retten med raita og nanbrød.