Limemarinert laks med poteter i folie
Limemarinert laks med poteter i folie
DETTE TRENGER DU
PERSONERPoteter i folie
SLIK GJØR DU
Del laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med grovt salt og la dem ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet godt av og tørk fisken. Legg den i en plastpose
Bland alt til marinaden og hell den over fisken i plastposen. Knyt igjen posen og vend på den så fisken dekkes godt av marinaden. La den trekke på benken i ca. 30 minutter, i kjøleskap i 3–4 timer.
Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplejuice. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp.
Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laksen.
Ta fiskestykkene ut av marinaden og la dem dryppe lett av. Stek dem på grill i 3–4 minutter på hver side. Pensle dem med marinaden et par ganger.
Server laksen med poteter eller brød og en god grønn salat.