Limemarinert laks med poteter i folie
Limemarinert laks med poteter i folie Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 50min

Limemarinert laks med poteter i folie

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 50min

Limemarinert laks med poteter i folie

Grill laksfilet marinert med lime, ingefær, soysaus og olivenolje. Server med poteter, rødløk, selleri og grovhakket persille i folie Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Laks er en av de beste fiskene å grille. Marinering gir frisk smak så saus er unødvendig. Legg laksen i marinade først - da får du kjempegod smak! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Laks(filet)

Marinade

3stk
Lime(revet skall og saft)
1ss
Ingefær(revet frisk)
1klype(r)

Poteter i folie

4stk
1stk
Rødløk(i tynne ringer)
2kvist
1ss
Bladpersille(grovhakket)
1ts
0.5ts
Svart pepper(grovkvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Del laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med grovt salt og la dem ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet godt av og tørk fisken. Legg den i en plastpose

  2. Bland alt til marinaden og hell den over fisken i plastposen. Knyt igjen posen og vend på den så fisken dekkes godt av marinaden. La den trekke på benken i ca. 30 minutter, i kjøleskap i 3–4 timer.

  3. Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplejuice. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp.

  4. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laksen.

  5. Ta fiskestykkene ut av marinaden og la dem dryppe lett av. Stek dem på grill i 3–4 minutter på hver side. Pensle dem med marinaden et par ganger.

  6. Server laksen med poteter eller brød og en god grønn salat.

Grill laksfilet marinert med lime, ingefær, soysaus og olivenolje. Server med poteter, rødløk, selleri og grovhakket persille i folie Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN