Makrellsalat med grillet hjertesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Makrellsalat med grillet hjertesalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Makrellsalat med grillet hjertesalat

Hjertesalat egner seg veldig godt til grilling. Her er den blandet med nydelig bakt makrell og en asiatiskinspirert dressing. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Hjertesalat egner seg veldig godt til grilling. Her blandet med nydelig bakt makrell og en asiatiskinspirert dressing. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

10dråpe(r)
2ss
Sesamfrø(ristede)
1stk
Lime(skall og juice)
1ts
Ingefær(revet)
1stk
Rød chili(finhakket)
1bunt
Koriander(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Makrellen bakes med skinnsiden opp i ovn på 120 grader i rundt 5 minutter. Når skinnet kan dras av, er den ferdig. Ha litt olivenolje, salt og pepper på kjøttsiden. 

  2. Hjertesalaten vaskes og deles i fire. Ha litt olivenolje på hver flate. Grill den så i 10 sekunder på hver side på høy varme. 

  3. Bland sammen alt til dressingen utenom olivenolje og koriander. Dressingen kan gjerne stå over natta hvis du har mulighet. Koriander og olivenolje has i rett før servering. 

  4. Del fisken i grove biter. Bland så dressingen med hjertesalaten. Spar litt og drypp resten på fisken, som du fordeler over salaten. 

  5. Riv over litt pepperrot og reddik og strø på rikelig med gressløk.

Hjertesalat egner seg veldig godt til grilling. Her er den blandet med nydelig bakt makrell og en asiatiskinspirert dressing. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN