nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Makrellsalat med grillet hjertesalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Makrellsalat med grillet hjertesalat
Hjertesalat egner seg veldig godt til grilling. Her blandet med nydelig bakt makrell og en asiatiskinspirert dressing.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Makrellen bakes med skinnsiden opp i ovn på 120 grader i rundt 5 minutter. Når skinnet kan dras av, er den ferdig. Ha litt olivenolje, salt og pepper på kjøttsiden.
Hjertesalaten vaskes og deles i fire. Ha litt olivenolje på hver flate. Grill den så i 10 sekunder på hver side på høy varme.
Bland sammen alt til dressingen utenom olivenolje og koriander. Dressingen kan gjerne stå over natta hvis du har mulighet. Koriander og olivenolje has i rett før servering.
Del fisken i grove biter. Bland så dressingen med hjertesalaten. Spar litt og drypp resten på fisken, som du fordeler over salaten.
Riv over litt pepperrot og reddik og strø på rikelig med gressløk.