Moules frites
Moules frites
MOULES FRITES: Denne belgisk/franske klassikeren er både svært velsmakende og lett å lage, og med litt godt drikke til er moules frites super festmat.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERDillmajones
SLIK GJØR DU
Kutt bakepotetene i staver, og behold gjerne skallet på.
Forfriter potetene først på 160 grader til de er møre. Løft ut og kjøl dem helt ned. Rett før servering øker du temperaturen på frityren til 195 grader og friter potetstavene til de er gylne. Avslutt gjerne med litt rosmarin i frityren.
Ha alt i en bolle, og smak til med salt.
Rens blåskjellene og skyll dem godt i kaldt vann.
Fres sjalottløk og hvitløk kjapt i litt olje. Ha i blåskjellene, og bland lett. Hell så på hvitvin, og sett lokk på kjelen.
La blåskjellene dampe i 2-3 minutter, og ha så på kremfløte. La det koke godt i 1-2 minutter til alle blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg.
Fordel blåskjellene på 4 dype tallerkener og hell over kraften. Dryss over hakket gressløk eller persille, og legg på sitronbåter. Server sammen med potetstavene og en god majones.
Smak til med salt, sitronsaft og tabasco.
Pisk sammen eggeplommer og sennep, og spe sakte med olje under kraftig omrøring.
Ha tilslutt i hakket dill, bruk så mye du tror du trenger, og ha så i litt til!
MOULES FRITES: Denne belgisk/franske klassikeren er både svært velsmakende og lett å lage, og med litt godt drikke til er moules frites super festmat.
Foto: Mette Møller