Moules frites Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Moules frites

nivå
Lett
totalt
40min

Moules frites

MOULES FRITES: Denne belgisk/franske klassikeren er både svært velsmakende og lett å lage, og med litt godt drikke til er moules frites super festmat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (148 stemmer)
Denne belgisk/franske klassikeren er både svært velsmakende og lett å lage, og med litt godt drikke til er moules frites super festmat. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Sjalottløk(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
Gressløk(eller bladpersille, finhakket)
8stk
Sitron(sitronbåter)
Solsikkekjerner(til steking)
4stk
Potet(bakepotet)
Nøytral matolje(til fritering)
Salt(smak til)

Dillmajones

0.5ts
Dill(frisk, hakket)
Salt(smak til)
Sitron(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt bakepotetene i staver, og behold gjerne skallet på. 

  2. Forfriter potetene først på 160 grader til de er møre. Løft ut og kjøl dem helt ned. Rett før servering øker du temperaturen på frityren til 195 grader og friter potetstavene til de er gylne. Avslutt gjerne med litt rosmarin i frityren.

  3. Ha alt i en bolle, og smak til med salt. 

  4. Rens blåskjellene og skyll dem godt i kaldt vann. 

  5. Fres sjalottløk og hvitløk kjapt i litt olje. Ha i blåskjellene, og bland lett. Hell så på hvitvin, og sett lokk på kjelen.

  6. La blåskjellene dampe i 2-3 minutter, og ha så på kremfløte. La det koke godt i 1-2 minutter til alle blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg. 

  7. Fordel blåskjellene på 4 dype tallerkener og hell over kraften. Dryss over hakket gressløk eller persille, og legg på sitronbåter. Server sammen med potetstavene og en god majones. 

  8. Smak til med salt, sitronsaft og tabasco.

  9. Pisk sammen eggeplommer og sennep, og spe sakte med olje under kraftig omrøring.

  10. Ha tilslutt i hakket dill, bruk så mye du tror du trenger, og ha så i litt til! 

MOULES FRITES: Denne belgisk/franske klassikeren er både svært velsmakende og lett å lage, og med litt godt drikke til er moules frites super festmat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (148 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN