Ostepaier med tomatmarmelade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Ostepaier med tomatmarmelade

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Ostepaier med tomatmarmelade

Vil du spare tid, kan du bruke ferdig paideig. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.7 (4 stemmer)
Deilige paier servert med en spennende tomatmarmelade, som du kan lage på forhånd.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fin tomatmarmelade

200g
1ts
Ingefær(finhakket)
1ss
Løk(finhakket)
0.5dl

Fyll

2stk
1klype(r)
1klype(r)

Paideig

150g
2ss
Vann(iskaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Lag tomatmarmeladen først. Skåld tomatene i kokende vann og dra av skinnet. Skjær bort festet og del i båter.

  2. Legg tomatbåtene i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, rør om og la det koke i ca. 20 minutter. Hell marmeladen i en skål. La den avkjøles og oppbevar den i kjøleskap.

  3. Bland sammen ingrediensene til paideigen i en food processor. Kjevle deigen tynt ut, ca. 4 mm. Kle smurte små porsjonsformer eller en større, 23 cm i diameter, med deigen og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  4. Sett ovnen på 175˚. Mos osten godt med en gaffel i en bolle. bland med egg og fløte, og krydre med salt og nymalt pepper.

  5. Hell røren i paiskallet. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter for små former og ca. 35 minutter. Avkjøl paiene.

  6. Løsne paiene fra formene. Server dem lunkne eller kalde med marmeladen, og pynt med fersk rosmarin.

Vil du spare tid, kan du bruke ferdig paideig. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN