
Ostepaier med tomatmarmelade
Ostepaier med tomatmarmelade
SLIK GJØR DU
Lag tomatmarmeladen først. Skåld tomatene i kokende vann og dra av skinnet. Skjær bort festet og del i båter.
Legg tomatbåtene i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, rør om og la det koke i ca. 20 minutter. Hell marmeladen i en skål. La den avkjøles og oppbevar den i kjøleskap.
Bland sammen ingrediensene til paideigen i en food processor. Kjevle deigen tynt ut, ca. 4 mm. Kle smurte små porsjonsformer eller en større, 23 cm i diameter, med deigen og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 175˚. Mos osten godt med en gaffel i en bolle. bland med egg og fløte, og krydre med salt og nymalt pepper.
Hell røren i paiskallet. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter for små former og ca. 35 minutter. Avkjøl paiene.
Løsne paiene fra formene. Server dem lunkne eller kalde med marmeladen, og pynt med fersk rosmarin.