Østers- og jordskokksuppe
Østers- og jordskokksuppe
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær skrellede jordskokker i terninger. Hakk løken. Surr jordskokker og løk i ganske lite olje. Tilsett smør, sukker, salt og hvitvin og la det koke til væsken har kokt nesten helt inn.
Hell på melk og fløte og kok videre til jordskokkene er møre. Mos suppen med en stavmikser eller i foodprocessor og sil den.
Tilsett østers med laken, mos og sil suppen igjen. Smak om det trengs mer salt. Visp den kraftig like før servering så den skummer godt.
Rens krepsehalene for skall og tarm. Rens sitronsgresset til tykkelse som en fyrstikk, del det i fire jevne biter og træ krepsehalene på. Stek dem raskt i en blanding av olje og smør.
Rens og kutt opp morklene, hakk sjalottløken og stek det sammen i olje og smør.
Strimle kålen fint og vend den i morklene. Smak til med salt og pepper, og vend inn hakket gressløk og lakserogn.
Fordel suppen i små tallerkener, legg på morkler og kål og topp med en sjøkrepshale på sitrongressspidd.