nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t
Paella
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t
Paella
Jeg tror mange kvier seg for å lage paella. Det er det ingen grunn til, for Paella er enkelt. Vipps så strømmer det spanske rytmer fra kjøkkenet - det blir fest! Ikke er det dyrt heller - dette er jo egentlig Spanias utgave av lapskausen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER20stk
2stk
3stk
300g
Risottoris((evt. paellaris) )
2dl
2stk
Tomat(store)
1klype(r)
1.5l
1stk
Paprika(rød)
150g
10stk
0.5kg
3ss
Bladpersille(finhakket)
1stk
SLIK GJØR DU
Det beste er å bruke en paellapanne, men en stor stekepanne kan gjøre susen.
Stek kyllingklubbene gylne i olje. Ha i risen og og rør til den blir blank.
Ha i hakket løk og stek under omrøring til den er gyllen. Ha i knust hvitløk, stek i ett minutt og ha i finhakket tomat og hvitvin. Risen bruker drøye 20 minutter på å bli ferdig.
Ha safran i et glass, ha i vann og rør rundt. Ha i panna (og gjenta prosessen for å få med all safranen). Ha i cayennepepper, pepper og fiskebuljong.
Legg biter med paprika, reker, blåskjeller og erter i panna. Når blåskjellene åpner seg og risen er ferdig kan det serveres, gjerne med litt, persille, sitron og salt. (Du kan eventuelt legge på lokk for dampe blåskjellene).