nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Parmesanpanert klippfisk med chorizo
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Parmesanpanert klippfisk med chorizo
Klippfisk som skal stekes, må vannes ekstra godt ut. Gjerne så lenge som 3 døgn. Det er bedre å salte på tallerkenen enn at fisken serveres for salt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vann ut klippfisken og skjær den i porsjonsstykker. Tørk bitene godt og vend dem først i mel, deretter i sammenpisket egg med melk og til slutt i en blanding av strøkavring og parmesan.
Stek fisken gyllen og gjennomstekt i olje og smør, ca. 3 minutter på hver side. Bruk middels varme, så paneringen ikke blir brent.
Flå tomatene, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Skjær pølsen i terninger. Stek tomat og pølse lett i fettet etter fisken.
Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med en anelse salt og pepper.
Server fisken nystekt med saus, kokte poteter og grønnsaker, f.eks. brokkoli eller aspargesbønner. Fordel tomat og chorizo over.
Sausen kan om ønskes varmes forsiktig før servering.