nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pasta med tunfisk
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pasta med tunfisk
«Vitello Tonnato» er en tradisjonell italiensk rett med kalvekjøtt og tunfisksaus. Sausen egner seg også godt som pastasaus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok pasta. Klem ut litt av vannet av tunfisken og ha den i en blender sammen med ansjos, hvitløk, kapers og litt sitronsaft. Kjør det hele og tilsett eggene. Tilsett olje i en tynn stråle, slik at sausen samler seg, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Rens løken og skjær i båter.
Stek kjøttet ca. 2–3 minutter på hver side til det blir medium stekt. Strø på salt og pepper og la kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp i tynne strimler.
Vend den varme pastaen i tunfisksausen og server med tynne skiver stekt biff, rødløk, hakket persille og kapers.