Potetpai med ost Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Potetpai med ost

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Potetpai med ost

Fantastisk potetpai med ost Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (19 stemmer)
Pai er alltid populært. Denne smaker best lunken eller kald, gjerne til spekemat. Hvis du ikke liker blåmuggost, kan du sløyfe den og heller bruke mer revet, hvit ost.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
130g
1klype(r)
2ss
Vann(kaldt)

Fyll

750g
Potet(kalde, kokte)
4stk
Hvitløk(båter)
3dl
3stk
1ts
1klype(r)
Gressløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre sammen smør og mel med salt til en grynete masse. Bland raskt sammen til en deig med vannet. Eller bland alt i en food prosessor, og kjør med kniven.


  2. Trykk deigen ut i en paiform eller rund form med løs kant, 24–26 cm, i bunnen og godt opp langs kantene. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter. Forstek paideigen ved 200º midt i ovnen i ca. 10 minutter.


  3. Eller trill den ferdige paideigen ut på bordet, legg den i formen og trykk godt til langs kantene og i bunn. Prikk med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Denne bunnen trenger du ikke forsteke.


  4. Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Finhakk hvitløken. Legg poteter og hvitløk i en kjele med melk. Kok opp, og la det koke noen minutter. Sett til siden og avkjøl.


  5. Bland crème fraîche, egg, blåmuggost­ og revet ost i en food prosessor til en glatt masse. Legg potetskivene i paiskallet.­


  6. Bland melken, som potetene ble kokt i, sammen med ostemassen,­ og smak til med salt. Hell blandingen over potetskivene,­ og kvern litt pepper­ over.


  7. Stek paien på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet er stivnet.

Fantastisk potetpai med ost Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.2 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN