Potetsalat med reker og fennikel  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potetsalat med reker og fennikel

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Potetsalat med reker og fennikel

Fennikel, paprika og sukkererter kan eventuelt gis et raskt oppkok i lettsaltet vann og renne godt av før de blandes i salaten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Små poteter kan brukes med skallet på, store bør skrelles etter at de er kokt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paprika(rød)
300g
Reker(rensede)
3ss
Basilikum(grovhakket)

Dressing

3dl
Majones(lett)
3ss
Yoghurt(naturell)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrubb potetene og skyll grønnsakene godt. Kok potetene møre med skallet på, damp dem godt og del dem i to. Store poteter skrelles og skjæres i store terninger.

  2. Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær den så i tynne strimler. Rens paprikaen og skjær den i strimler, skjær sukkerertene i tynne, skrå skiver. Bland poteter, grønnsaker, reker og basilikum.

  3. Rør sammen majones og yoghurt og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og bland den godt.

Fennikel, paprika og sukkererter kan eventuelt gis et raskt oppkok i lettsaltet vann og renne godt av før de blandes i salaten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN