nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Potetsuppe med bakt tørrfisk og gressløk
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Potetsuppe med bakt tørrfisk og gressløk
Potetsuppe er en kjempegodt, her med smak av selleri og pastinakk og servert med bakt tørrfisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2ss
1stk
0.5stk
Purreløk(de hvite)
1fedd
20g
20g
0.5kg
1dl
2dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
Cayennepepper(smak til )
2dråpe(r)
Sitron(smak til )
SLIK GJØR DU
Del purreløken i to og vask den godt, skjær i strimler (bruk det om er hvitest). Skrell pastinakk og sellerirot og potet og del dem i terninger på 1 1/2 x1 1/2 cm. Skrell og del opp sjalottløken og hvitløkene.
Varm opp olivenolje i en kjele og surr sjalottløk, purre, hvitløk, pastinakk og potet noen minutter. Ha på hvitvin og kyllingkraft og kok til potetene er helt møre.
Ha alt i en mikser sammen med fløte og kjør til suppen blir glatt (kjør i 2 omganger). Eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper, kajennepepper og litt ferskpresset sitronsaft.