Potetsuppe med bakt tørrfisk og gressløk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Potetsuppe med bakt tørrfisk og gressløk

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Potetsuppe med bakt tørrfisk og gressløk

Smakfull potetsuppe med sjalottløk, purre, hvitløk, selleri, pastinakk, potet, hvitvin og krydder. Server gjerne med tørrfisk og gressløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Potetsuppe er en kjempegodt, her med smak av selleri og pastinakk og servert med bakt tørrfisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Purreløk(de hvite)
0.5kg
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
Cayennepepper(smak til )
2dråpe(r)
Sitron(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Del purreløken i to og vask den godt, skjær i strimler (bruk det om er hvitest). Skrell pastinakk og sellerirot og potet og del dem i terninger på 1 1/2 x1 1/2 cm. Skrell og del opp sjalottløken og hvitløkene.

  2. Varm opp olivenolje i en kjele og surr sjalottløk, purre, hvitløk, pastinakk og potet noen minutter. Ha på hvitvin og kyllingkraft og kok til potetene er helt møre.

  3. Ha alt i en mikser sammen med fløte og kjør til suppen blir glatt (kjør i 2 omganger). Eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper, kajennepepper og litt ferskpresset sitronsaft.

Smakfull potetsuppe med sjalottløk, purre, hvitløk, selleri, pastinakk, potet, hvitvin og krydder. Server gjerne med tørrfisk og gressløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN