Reinsdyr- eller elgstek i gryte
Reinsdyr- eller elgstek i gryte
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Surr reinsdyrsteken med hyssing, hvis det ikke er gjort. Knus alle krydderne i en morter og gni steken inn med blandingen. Har du ikke morter, kan du knuse frøene med en bred kniv. Laurbærbladene kan deles i to.
Brun steken på alle kanter i litt smør i en varm gryte. Tilsett grovdelte rotgrønnsaker. Hell på så mye vann at det så vidt dekker steken. Kok opp og legg på lokk.
Sett hele gryten på rist på nederste rille i stekeovnen ved 125° i cirka 2-3 timer, til kjernetemperaturen viser 62°. Ta den ut av ovnen og pakk steken inn i folie, slik at den får hvile.
Sil kraften. Brun smør og mel ved god varme under omrøring og spe med kraft. Tilsett crème fraîche og tørket eller fersk sopp. La sausen koke i 15 minutter. Smak til med evt. litt geitost, rødvin, portvin, sennep, einerbær, salt og pepper.
Server reinsdyrstek med f.eks. stekte potetbåter, brokkoli og små gulrøtter.