nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Rekeskallsuppe
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Rekeskallsuppe
NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe.
Foto: Mette MøllerInneholder
Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.9 (159 stemmer)
Rekeskall kan kokes til en nydelig kraft, og denne suppen er basert på rekeskallkraft og hvitvin. Server med skrelte reker i bunnen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Reker(skrelte, ta vare på skallet)
1stk
Rød chili(finhakket)
2stk
Hvitløk(knust)
50g
Ingefær(finhakket)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Gulrot(grovhakket)
2ss
2dl
Hvitvin(tørr)
1stk
Lime(skall og saft)
4dl
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Fres rekeskallet sammen med chili, hvitløk, ingefær, gulrot og løk i nøytral olje på høy varme i 5 minutter.
Ha så i tomatpureen, og fres i rundt 1 minutt. Ha på hvitvinen, og kok nesten helt ned. Ha på vann så det dekker. Kok opp. La det så trekke på lav varme i om lag 30 minutter. Sil av.
Kok ned til smakene kommer ordentlig fram. Ha i fløten og kok litt inn. Smak til med lime, salt og pepper.
Server i små skåler med reker og erter i bunnen. Skum opp suppen, og topp med skum. Ta litt kald melk eller fløte i før du skal skumme, så er det enklere å få fint skum.
NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe.
Foto: Mette MøllerInneholder
Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.9 (159 stemmer)