Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat
Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

Smaksrik roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat. Perfekt å servere til gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (4 stemmer)
Roastbiff er enkel å lage selv, men du må være nøye med steketiden. Bruk et steketermometer. Selvfølgelig kan du også kjøpe den ferdig stekt. Server med grønnsaker og en smakfull potetsalat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Potetsalat

8stk
Potet(kokte)
2stk
Eple(syrlige)
4stk
Vårløk(finhakket)
4stk
Sylteagurk(finhakket)
6ss
Sennep(bruk ravigotesaus)
1ts

Smørstekte grønnsaker

0.5glass
Løk (kepaløk)(sølvløk)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kjøttet godt og brun det rundt det hele i en panne ved sterk varme i litt smør.

  2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.

  3. Stek kjøttet ved 125º til steke­termometeret viser 60º for (Lag gjerne ferdig grønnsakene og potetsalaten mens kjøttet stekes). La ­kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

  4. Grønnsaker:
    Stek oppdelt bacon med ­hakket hvitløk og ta det opp av pannen. Ha litt smør i pannen og stek grønnsakene på svak varme til de er knapt møre under omrøring.

  5. Bland i bacon med hvitløken og server grønnsakblandingen varm til kjøttet.

  6. Potetsalat:
    Bland sammen ravigotesaus, lettrømme, salt og pepper. Bland i biter av kokte poteter, epler, sylteagurker og vårløk med sausen. Sett potet­salaten kjølig før servering.

Smaksrik roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat. Perfekt å servere til gjester. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN