Røkt lammelår med waldorfsalat
Røkt lammelår med waldorfsalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Røkt lammelår med waldorfsalat

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Røkt lammelår med waldorfsalat

Lettsaltet røkt lammelår med waldorfsalat av pære, eple, vårløk, valnøtter, druer, selleri, kålhode, majones og matyoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Et lammelår rekker til mange, så det er fint å sette fram når du venter mange gjester. Server med en waldorfsalat – gjerne en variant med pærer.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Røkt lammelår, lettsaltet

1stk
Lammelår(lettsaltet og røkt)

Waldorfsalat

2stk
1stk
1boks(er)
0.25stk
Hodekål (hvitkål)(finstrimlet)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke står mot bein.

  2. Pakk låret inn i aluminiumsfolie, legg det i en langpanne og «kok» låret ved 125° til termometeret viser cirka 70°. Avkjøl låret i folien. Skjær lammelåret opp i pene skiver og server med Waldorfsalat og gjerne aprikoser og sennep til.

  3. Lag waldorfsalaten mens lammelåret er i ovnen. Vask pærer og eple og skjær i små terninger. Hakk vårløken fint. Rist valnøttene lett og knus dem litt. Kutt selleristilkene
    i tynne skiver, og dypp dem i kokende, saltet vann. Strimle kålen, bruk gjerne ostehøvel.

  4. Bland majones og rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  5. Bland alle ingrediensene og vend forsiktig sammen. Pynt med delte druer. Oppbevar salaten i kjøleskap.

Lettsaltet røkt lammelår med waldorfsalat av pære, eple, vårløk, valnøtter, druer, selleri, kålhode, majones og matyoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN