Røkt lammelår med waldorfsalat
Røkt lammelår med waldorfsalat
DETTE TRENGER DU
PERSONERWaldorfsalat
Røkt lammelår, lettsaltet
SLIK GJØR DU
Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke står mot bein.
Pakk låret inn i aluminiumsfolie, legg det i en langpanne og «kok» låret ved 125° til termometeret viser cirka 70°. Avkjøl låret i folien. Skjær lammelåret opp i pene skiver og server med Waldorfsalat og gjerne aprikoser og sennep til.
Lag waldorfsalaten mens lammelåret er i ovnen. Vask pærer og eple og skjær i små terninger. Hakk vårløken fint. Rist valnøttene lett og knus dem litt. Kutt selleristilkene
i tynne skiver, og dypp dem i kokende, saltet vann. Strimle kålen, bruk gjerne ostehøvel.Bland majones og rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Bland alle ingrediensene og vend forsiktig sammen. Pynt med delte druer. Oppbevar salaten i kjøleskap.