Shepards pai med grønnsaker
Shepards pai med grønnsaker
TRADISJONELL BRITISK RETT: Denne oppskriften på shepards pai uten kjøtt og vegetar-vennlig!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrønnsakssaus
SLIK GJØR DU
Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet. Mos bitene sammen med melk og bland inn en eggeplomme.
Smak til med revet muskat, pepper og eventuelt litt salt.
Varm oljen i en gryte. Fres grønnsakene blanke. Tilsett tomatpure og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønner som tilsettes mot slutten av koketiden. Smak til med urter og pepper. La dette småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
Ha grønnsakssausen i en stor ildfast form eller fire eller fem porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over. Stek formen(e) midt i ovnen ved 220 grader til potetmosen har fått farge, cirka 10- 15 minutter. Dryss finhakkede urter over og server godt brød til.
TRADISJONELL BRITISK RETT: Denne oppskriften på shepards pai uten kjøtt og vegetar-vennlig!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt