Smacked cucumber-salat og sprø ribbe Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Smacked cucumber-salat og sprø ribbe

nivå
Lett
totalt
45min

Smacked cucumber-salat og sprø ribbe

SMACKED CUCUMBER: Slik får du liv i ribba igjen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Her er en en salat som gjør at du kan spise ribba flere ganger i jula. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Svineribbe(rester)
400g
Agurk(, helst snackagurker)
2ss
Granateple(, ferdig renset)
1ss
Sesamfrø(, eller ristede nøtter)
50g
Riseddik(, helst svart)
15stk
Sesamfrø(, sorte og hvite)
10g
Chilipulver(, helst koreansk)
2stk
Hvitløk(, fedd)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Dersom du bruker vanlig chilipulver i stedet for koreansk, så gå litt ned på mengden. La dressingen stå en 1/2 time.

  2. Beregne 100 g agurk per person. Knus agurkene litt med hendene, slik at saften begynner å piple ut.

  3. Ha agurkene i bollen sammen med dressingen, og knus dem litt til i dressingen, men bevar dem hele. La agurkene ligge i dressingen inntil de skal serveres.

  4. Varm opp ribbebitene med god overvarme i ovnen, og glaser eventuelt med litt hoisinsaus eller dypp bitene i litt soyasaus eller i dressingen.

  5. Topp ribba med agurker, og server med litt finsnittet salat, granateplekjerner, tørket fetaost, sesamfrø eller ristede nøtter – det er også kjempegodt med lefser ved siden av.

SMACKED CUCUMBER: Slik får du liv i ribba igjen.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN