Smacked cucumber-salat og sprø ribbe
Smacked cucumber-salat og sprø ribbe
SMACKED CUCUMBER: Slik får du liv i ribba igjen.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Dersom du bruker vanlig chilipulver i stedet for koreansk, så gå litt ned på mengden. La dressingen stå en 1/2 time.
Beregne 100 g agurk per person. Knus agurkene litt med hendene, slik at saften begynner å piple ut.
Ha agurkene i bollen sammen med dressingen, og knus dem litt til i dressingen, men bevar dem hele. La agurkene ligge i dressingen inntil de skal serveres.
Varm opp ribbebitene med god overvarme i ovnen, og glaser eventuelt med litt hoisinsaus eller dypp bitene i litt soyasaus eller i dressingen.
Topp ribba med agurker, og server med litt finsnittet salat, granateplekjerner, tørket fetaost, sesamfrø eller ristede nøtter – det er også kjempegodt med lefser ved siden av.
SMACKED CUCUMBER: Slik får du liv i ribba igjen.
Foto: Mette Møller