Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min

Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min

Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak

PAKKET I SALAT: Strimlet svinekjøtt og kål pakket inn i blader av hjertesalat.

Foto: Matprat

Oppskrift

Vurdering

Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Svinekjøtt(i strimler)
2ss
Margarin(til steking)
0.5ts

Kål- og kokossalat

0.5stk
1stk
Lime(skallet, økologisk)
1ts

Saus

2stk
Rød chili(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1ss
Nøytral matolje(til steking)
1ss
Ingefær(frisk, revet)
4ss
Honning(flytende)
2stk
Lime(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en ostehøvel til dette. Del agurk i to, og del den igjen på langs. Skjær agurken i tynne skiver. Bland hodekål og agurk sammen med saft og skall av lime og kokosmelk i en bolle. Smak til med salt og pepper.

  2. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side.

  3. Fres chili og hvitløk i litt olje i stekepannen. Ha i honning, ingefær og limesaft, og bland sammen. Legg det stekte svinekjøttet tilbake i stekepannen og stek i 1 minutt til alt er godt blandet.

  4. Vask hjertesalat, og fyll salatbladene med kålsalat. Topp salaten med svinestrimler og litt saus. 

PAKKET I SALAT: Strimlet svinekjøtt og kål pakket inn i blader av hjertesalat.

Foto: Matprat

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN