nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Svinefilet med banan i form
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min
Svinefilet med banan i form
Hent inspirasjon fra Østen og kombiner svinefilet med orientalske krydder og gode frukter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Klipp bacon i terninger og sprøstek dem. La baconterningene renne av på kjøkkenpapir. Rens svinefileten for sener og hinner, og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver.
Brun kjøttet og dryss på salt og pepper. Legg kjøttet over i smurt, ildfast form. Skjær bananene i skiver og la klementinene renne godt av. Fordel frukten over kjøttet og dryss bacon på toppen.
Rør sammen fløte, karri, chutney og hvitløk, og hell blandingen over kjøttet. Stek retten midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter til kjøttet er knapt gjennomstekt. Dryss persille over og server ris og salat til, gjerne også ekstra mangochutney.