Svinefilet med sider- og sennepssaus
Svinefilet med sider- og sennepssaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg kjøttet i en ildfast form. Pensle kjøttet med soya og strø over salt og pepper. Sett i et steketermometer, og stek kjøttet på nederste rille i ovnen ved 175° til termometeret viser 70°, i ca. 45 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.
Skrell poteter, grønnsaker og løk, skjær dem i biter og legg i en langpanne. Drypp over olje og strø på salt og pepper.
Sett formen inn i ovnen i ca. 40 minutter. Hakk persillen og strø den over grønnsakene.
Stek løkhakket og eplebitene i smøret. Tilsett timian, sennep og sider. La det koke sammen i 5 minutter. Sil bort løk og eple eller kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett sjy, buljongterning og fløte blandet med mel.
Kok sausen i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server kjøttet med grønnsakene og sausen.