Svinefilet med sider- og sennepssaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 35min
totalt
2t 5min

Svinefilet med sider- og sennepssaus

nivå
Middels
aktiv
1t 35min
totalt
2t 5min

Svinefilet med sider- og sennepssaus

Imponer gjestene dine med denne deilige svineretten med hjemmelaget saus og varme grønnsaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)
Helstekt kjøtt med fløtesaus og ovnsstekte grønnsaker blir aldri feil. Svinefilet er mørt og delikat kjøtt og passer perfekt til fest!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ovnsstekte grønnsaker

500g
1ts
1klype(r)

Sider- og sennepssaus

0.25stk
Løk(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
0.5stk
Eple(i små biter)
2dl
Sjy(+vann)
2ss
Hvetemel(eller maizena)
0.5ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg kjøttet i en ildfast form. Pensle kjøttet med soya og strø over salt og pepper. Sett i et steketermometer, og stek kjøttet på nederste rille i ovnen ved 175° til termometeret viser 70°, i ca. 45 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.

  2. Skrell poteter, grønnsaker og løk, skjær dem i biter og legg i en langpanne. Drypp over olje og strø på salt og pepper.

  3. Sett formen inn i ovnen i ca. 40 minutter. Hakk persillen og strø den over grønnsakene.

  4. Stek løkhakket og eplebitene i smøret. Tilsett timian, sennep og sider. La det koke sammen i 5 minutter. Sil bort løk og eple eller kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett sjy, buljongterning og fløte blandet med mel.

  5. Kok sausen i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server kjøttet med grønnsakene og sausen.

Imponer gjestene dine med denne deilige svineretten med hjemmelaget saus og varme grønnsaker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN