nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
5t 20min
Torskerullade med skalldyrfyll
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
5t 20min
Torskerullade med skalldyrfyll
Server rullade av torsk fylt med skalldyr til forrett eller som tapas. Pyntet med lakserogn er dette en rett som frister enhver gane med sans for sjømat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
Torsk(ryggfilet)
1stk
Krabbe (Taskekrabbe)(skall, fylt)
150g
Reker(uten skall)
0.5stk
1ss
Dill(frisk)
2ss
Lettrømme(kesam)
1stk
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1klype(r)
Dill(til pynt)
2ss
SLIK GJØR DU
Dryss salt på torsken, pakk den inn i plastfolie og legg den i fryseren i 4-5 timer.
Grovhakk krabbekjøttet og rekene.
Finhakk rødløk og dill, og rør sammen med krabbe, reker og kesam. Smak til blandingen med saften av sitron, salt og pepper.
Ta torskefileten ut av fryseren og skjær den i tynne skiver på langs med en skarp kniv.
Ha litt av skalldyrblandingen på en torskeskive og rull sammen. Legg torskerulladene på små skiver av pumpernikkel. Server med lakserogn og litt dill på toppen.