Veganmannens nøttestek
Veganmannens nøttestek
NØTTESTEK: Mettende, enkel og veldig god.
Foto: Thomas OlsenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta ut butterdeigen fra fryseren så den kan begynne å tine. Skyll de tørre linsene i en sil, og kok i 15-20 min. Eventuelt kan man bruke ferdigkokte linser.
Hakk opp løk og hvitløk. Stekes i noen minutter. Sett det så til siden. Hakk opp nøtter i foodprosessor (jeg liker å ha litt biter, ikke helt melete) og bland i en bolle med løken, krydder, linsene og buljongen. Du kan bruke akkurat de nøttene du liker selv.
Bland inn havregryn til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Ta gjerne mer krydder om du ønsker det, eller legg til andre krydder eller urter du liker. Kjevle ut butterdeigen og putt blandingen i midten, pakk deigen rundt.
Stekes på 200 grader i 40-45 min. Ta den ut når den har blitt god og gylden i fargen.
Server med ovnsbakt rosenkål med granateple og appelsin, potetmos med hvitløk, brun saus, tyttebærsyltetøy, vegisterkaker, soyaribbe og kålrabistappe.
TIPS: Tåler du ikke gluten? Bruk glutenfrie havregryn og dropp butterdeigen. Stek den i en brødform isteden (husk bakepapir).
NØTTESTEK: Mettende, enkel og veldig god.
Foto: Thomas Olsen