nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Vegetarisk gryte
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Vegetarisk gryte
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3 (124 stemmer)
Flere og flere velger å leve vegetarisk eller ta noen grønne dager innimellom. Denne mettende gryten er en sterk søker til en «kjøttfri mandag».
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2fedd
400g
Potet(kokefaste)
2stk
1ss
Smør(eller olje, til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1ts
2ts
Ingefær(revet)
1stk
Paprika(rød)
1boks(er)
Hvite bønner(cirka 400 g)
1boks(er)
Tomat(moste)
1stk
1boks(er)
1bunt
Kruspersille(hakket)
SLIK GJØR DU
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell poteter og gulrøtter. Skjær poteter i terninger og gulrøtter i skiver. Stek alt sammen noen minutter i en stor panne. Krydre med salt, pepper, oregano og revet ingefær.
Skjær paprika i mindre biter. Skyll bønnene og la dem renne av.
Tilsett mosede tomater, buljongterning og kokosmelk. La alt småkoke i 15–20 minutter til potetene er kokt.
Tilsett paprika, som får koke med noen minutter, og hell til slutt i bønnene.
Smak til med krydder. Strø over rikelig med hakket persille. Server med kokt ris og gjerne litt gresk yoghurt.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3 (124 stemmer)