Vegetarisk gryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Vegetarisk gryte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Vegetarisk gryte

Du kan erstatte kokosmelken med samme mengde buljong. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

3 (124 stemmer)
Flere og flere velger å leve vegetarisk eller ta noen grønne dager innimellom. Denne mettende gryten er en sterk søker til en «kjøttfri mandag».  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
400g
Potet(kokefaste)
2stk
1ss
Smør(eller olje, til steking)
1klype(r)
1klype(r)
2ts
Ingefær(revet)
1stk
Paprika(rød)
1boks(er)
Hvite bønner(cirka 400 g)
1boks(er)
Tomat(moste)
1boks(er)
1bunt
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell poteter og gulrøtter. Skjær poteter i terninger og gulrøtter i skiver. Stek alt sammen noen minutter i en stor panne. Krydre med salt, pepper, oregano og revet ingefær.

  2. Skjær paprika i mindre biter. Skyll bønnene og la dem renne av.

  3. Tilsett mosede tomater, buljongterning og kokosmelk. La alt småkoke i 15–20 minutter til potetene er kokt.

  4. Tilsett paprika, som får koke med noen minutter, og hell til slutt i bønnene.

  5. Smak til med krydder. Strø over rikelig med hakket persille. Server med kokt ris og gjerne litt gresk yoghurt.

Du kan erstatte kokosmelken med samme mengde buljong. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

3 (124 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN