nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Viltgryte med sopp og rødvin
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Viltgryte med sopp og rødvin
Elggryte med sopp og rødvin
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk løken og ha den i en gryte. La det steke i smør til den er gyllen. Knus hvitløk og la det steke med i ett minutt. Ha i rødvin, kjøtt, poteter, gulrot, selleri og kantareller. Fyll på med vann så det dekker. La det koke til potetene er møre. Ha i fløte og la det koke inn litt til.
Server elggryta med rosenkål, tranebær og gjerne litt en sellerirotpuré.
Stek kjøttet på høy varme til det får god farge. Fjerne fra gryten og sett til side.
Ha rosenkål i en kjele og ha i vann, en klype sukker og en spiseskje smør. La det koke 7-8 minutter. Ha i tranebærene noen sekunder og sil av.