Viltgryte med sopp og rødvin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Viltgryte med sopp og rødvin

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Viltgryte med sopp og rødvin

Viltgryte med elgkjøtt, kantarell og rødvin Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (7 stemmer)
Elggryte med sopp og rødvin  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Elgkjøtt(i biter)
1stk
750g
Potet(i biter)
2stk
Gulrot(i biter)
1bunt
Kantarell(tørket)
1klype(r)
1klype(r)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løken og ha den i en gryte. La det steke i smør til den er gyllen. Knus hvitløk og la det steke med i ett minutt. Ha i rødvin, kjøtt, poteter, gulrot, selleri og kantareller. Fyll på med vann så det dekker. La det koke til potetene er møre. Ha i fløte og la det koke inn litt til.

  2. Server elggryta med rosenkål, tranebær og gjerne litt en sellerirotpuré.

  3. Stek kjøttet på høy varme til det får god farge. Fjerne fra gryten og sett til side.

  4. Ha rosenkål i en kjele og ha i vann, en klype sukker og en spiseskje smør. La det koke 7-8 minutter. Ha i tranebærene noen sekunder og sil av.

Viltgryte med elgkjøtt, kantarell og rødvin Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN