Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing

DEILIG: Spis det som det er eller la det være et skikkelig godt utgangspunkt for en gresskarsuppe

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing smaker nydelig, synes Andreas Viestad. Hvis du har et stort gresskar, kan du bake hele på denne måten – i flere langpanner i en ovn med varmluftsfunksjon. (Hvis du ikke bruker varmluft, blir det for fuktig i ovnen og gresskaret blir dampet.) Det du ikke spiser med en gang er et skikkelig godt utgangspunkt for en gresskarsuppe.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3fedd
Hvitløk(knust)
1klype(r)
Gresskarkjerner(( en håndfull))
2dl
Yoghurt(gresk eller matyoghurt)
2stk
Vårløk(finhakket)
0.5stk
Sitron(saften av)
0.5stk
Sitron(skallet av, helst økologisk sitron)
1ss
Kruspersille(finhakket)
1ss
Mynte(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær gresskar i båter. Er båtene veldig lange, del dem i 2. Ha gresskar, olje, soyasaus, krydder, chilisaus og hvitløk i en bolle. Bland godt. 

  2. Bre utover en langpanne med bakepapir. Det er viktig at bitene ikke ligger for tett. Bak i 45 minutter, til bitene er gjennomstekt, med brune flekker. Det kan være en fordel å åpne ovnsdøren et par ganger underveis, for å slippe ut damp.

  3. Er de fortsatt litt bleike, skru opp varmen og sett på grillelementet i noen minutter. Dryss over gresskarfrøene når det er 10 minutter igjen av stekingen. 

  4. Imens, bland yoghurt, vårløk, sitronskall og sitronsaft.

  5. Ta gresskar ut av ovnen. Krydre med salt og pepper, hell over yoghurt, dryss over friske urter. 

DEILIG: Spis det som det er eller la det være et skikkelig godt utgangspunkt for en gresskarsuppe

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN