Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing
Krydderbakt gresskar med yoghurtdressing
DEILIG: Spis det som det er eller la det være et skikkelig godt utgangspunkt for en gresskarsuppe
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær gresskar i båter. Er båtene veldig lange, del dem i 2. Ha gresskar, olje, soyasaus, krydder, chilisaus og hvitløk i en bolle. Bland godt.
Bre utover en langpanne med bakepapir. Det er viktig at bitene ikke ligger for tett. Bak i 45 minutter, til bitene er gjennomstekt, med brune flekker. Det kan være en fordel å åpne ovnsdøren et par ganger underveis, for å slippe ut damp.
Er de fortsatt litt bleike, skru opp varmen og sett på grillelementet i noen minutter. Dryss over gresskarfrøene når det er 10 minutter igjen av stekingen.
Imens, bland yoghurt, vårløk, sitronskall og sitronsaft.
Ta gresskar ut av ovnen. Krydre med salt og pepper, hell over yoghurt, dryss over friske urter.
DEILIG: Spis det som det er eller la det være et skikkelig godt utgangspunkt for en gresskarsuppe