nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min
Afghansk lammerett med spinat
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min
Afghansk lammerett med spinat
Afghansk mat har mange likhetstrekk med gresk og tyrkisk mat, og de bruker mye lam og fårekjøtt i sitt kjøkken. Rettene er rike på krydder, men er allikevel så brennhete som som i f.eks.India.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2ss
3stk
2fedd
2ts
1stk
1krm
1ts
1krm
2boks(er)
Hakkede tomater(i biter, uten væske)
25cl
150g
1dl
Yoghurt(Naturell)
1ss
1ts
2ss
Pinjekjerner(ristes gylne i stekepanne)
SLIK GJØR DU
Kutt lammekjøttet i biter på 3 x 3 cm, og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha
i løken og surr i 2 minutter. Tilsett hvitløk og surr i ytterligere ett minutt.Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Rør i tomater og kraft, bland godt rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek formen
i ovnen på 170° i vel 1 time.Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjekjerner over. Serveres med ris.