Andebryst med potetstrudel
Andebryst med potetstrudel
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær et rutemønster i den fete skinnsiden på andebrystet. Stek brystet med skinnsiden ned i en tørr og varm stekepanne til det får fin farge. Vend og stek på den andre siden.
Strø på salt og pepper. Legg andebrystene på en plate og stek midt i ovnen ved 175° til steketermometeret viser ca. 65°.
Ta ut andebrystet og pakk det i aluminiumsfolie i ca. 10 minutter før det skjæres i skiver.
Tin butterdeigen og legg platene oppå hverandre. Kjevle ut til et rektangel.
Legg butterdeigen på stekeplate på bakepapir. Skrell og riv potetene grovt. Stek potetene myke i smør på middels varme. Avkjøl. Bland poteter og gressløk. Fordel blandingen på en del av butterdeigen. Legg på kremost. Rull sammen fra kortsiden.
Pensle rullen med sammenpisket egg. Strø over sesamfrø.
Gratiner midt i ovnen ved 200° til rullen får gyllen farge.
Lag sausen. Skrell og finhakk løken. Stek den myk i smør i en kjele uten at den tar farge. Tilsett eddik, portvin, oksefond, vann, tomatpuré og timiankvist. La sausen koke sammen til det er 1 ½ dl igjen.
Sil sausen og smak til med litt eplemos, salt og pepper. Rør evt. maisenna ut i litt kaldt vann og pisk i sausen. Kok opp. Pisk inn smør for å få en blank saus helt til slutt.
Skrell løken. Stek den i smør i stekepannen. Hell på sukker, balsamicoeddik og vin. Rør om så alt blandes. La alt koke sammen i ca. 15 minutter til løken er myk. Smak til med salt og pepper.