Appelsinkylling med ingefær og paprika Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Appelsinkylling med ingefær og paprika

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Appelsinkylling med ingefær og paprika

Sambal oelek kjøper du på glass fra den etniske hyllen i matbutikken. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)
Her får kyllingen selskap av ingefær, hvitløk og appelsin. Servert med en klatt chilirøre, blir retten helt uimotståelig.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk kjøttet. Skjær kyllingen i strimler og bland med soyasaus og presset hvitløk. Vask kniv og skjærefjøl godt før du bruker det til noe annet.

  2. Riv det oransje av en vasket appelsin. Press ut saften, og sil bort steiner.

  3. Stek kyllingen i litt olje. Stek i omganger og legg over på tallerken.

  4. Bland all kyllingen med appelsinskall og -saft, eddik, kalvefond, vann, sesamolje, ingefær, sambal oelek og salt. La det småkoke i ca. 5 minutter. Bland potetmel med litt kaldt vann, og rør det i den varme gryten. Kok opp igjen.

  5. Skjær vårløken i strimler og finsnitt paprika. Stek dette raskt i olje. Rør dette i gryten. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Rør hele tiden, slik at de ikke blir for mye stekt. Strø sesamfrø over den ferdige gryten.

  6. Server med kokt jasminris og en litt søtere, lysere japansk soyasaus.

Sambal oelek kjøper du på glass fra den etniske hyllen i matbutikken. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN