Asiatisk kyllingsuppe med tofu Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Asiatisk kyllingsuppe med tofu

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Asiatisk kyllingsuppe med tofu

Tofu (bønneost) er et soyaprodukt med opphav i Asia. Tofu er næringsrikt, og brukes av vegetarianere som erstatning for kjøtt. Foto: All Over Press

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)
Kyllingen trenger ikke settes på spyd, men stekes som vanlig i en stekepanne og legges i suppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Suppe

1stk
2stk
1stk
Rød chili(uten frø eller hinner)
1skiver
Purreløk(cirka 5 cm)
1ss
Rapsolje(og sesamolje, til steking)
1ss
Ingefær(finhakket)
2ss
Soyaolje(japansk)
150g

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk kyllingen. Skjær filetene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Bland med rapsolje, sesamolje, limesaft og sambal oelek. Tre bitene på grillpinner, og krydre med salt og pepper.

  2. Skjær løk, gulrot, chili, hvitløk og purreløk i tynne skiver.

  3. Varm opp et par ss rapsolje og 1 ss olivenolje i en gryte.

  4. Stek grønnsakene lett uten at de tar farge. Legg i ingefær, bank sitrongresset, og legg også det i gryten.

  5. Hell på buljongen og fiskesausen, og legg i limeblader. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med soya, salt og pepper. Ta opp sitrongresset.

  6. Stek eller grill spydene i 4–5 minutter til de er gjennomstekt. Snu på dem av og til.

  7. Skjær tofu i terninger og legg dem i suppen. Server med kyllingspydene, og pynt med fersk koriander.

Tofu (bønneost) er et soyaprodukt med opphav i Asia. Tofu er næringsrikt, og brukes av vegetarianere som erstatning for kjøtt. Foto: All Over Press

Inneholder

Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN