nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Asiatisk kyllingsuppe med tofu
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Asiatisk kyllingsuppe med tofu
Kyllingen trenger ikke settes på spyd, men stekes som vanlig i en stekepanne og legges i suppen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingen. Skjær filetene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Bland med rapsolje, sesamolje, limesaft og sambal oelek. Tre bitene på grillpinner, og krydre med salt og pepper.
Skjær løk, gulrot, chili, hvitløk og purreløk i tynne skiver.
Varm opp et par ss rapsolje og 1 ss olivenolje i en gryte.
Stek grønnsakene lett uten at de tar farge. Legg i ingefær, bank sitrongresset, og legg også det i gryten.
Hell på buljongen og fiskesausen, og legg i limeblader. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med soya, salt og pepper. Ta opp sitrongresset.
Stek eller grill spydene i 4–5 minutter til de er gjennomstekt. Snu på dem av og til.
Skjær tofu i terninger og legg dem i suppen. Server med kyllingspydene, og pynt med fersk koriander.