Bakt potet med «hotte» reker
Bakt potet med «hotte» reker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225°. Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg dem på en rist midt i ovnen, og bak dem i ca. 40 minutter eller til de er myke.
Rens og finhakk løken. Fjern kjerner fra chilien og finhakk. Stek løk og chili blankt og mykt i olje i en panne. Tilsett sambal oelek og tomatpuré. Hell på fløte, og strø på salt og pepper. La det koke sammen i 5–6 minutter. Tilsett reker og dill, rør om, og ta kjelen av platen.
Del avokado i to, og ta ut steinene. Mos fruktkjøttet i en bolle. Press i hvitløk. Press over limesaft, tilsett rømme og rør rundt. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet.
Skjær et kryss i toppen av potetene. Trykk opp litt potet, og legg i litt strimlet salat. Topp med rekene. Server med guacamolen og gjerne en salat.