nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Fransk kjøttdeigpai
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Fransk kjøttdeigpai
Denne hvitløkduftende kjøttpaien gjør lykke i alle aldersgrupper.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland ingrediensene til paideigen sammen. Kjevle ut og legg deigen i en form, ca. 26 cm i diameter. Sett paibunnen kjølig i ca. 30 minutter.
Vask purreløken godt og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og stek sammen med purre i smør i en panne. Rens, hakk og tilsett paprika, salt, krydder og vin. La det koke i ca. 5 minutter.
Prikk paideigen med en gaffel, og forstek den ved 225° midt i ovnen i ca. 10 minutter. Legg fyllet i paiskallet.
Pisk sammen egg og melk. Riv osten og bland i. Hell eggeblandingen over fyllet. Stek paien i ca. 30 minutter.
Rør sammen ingrediensene til sausen. Server paien nystekt med sausen og salat.