Fransk kjøttdeigpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fransk kjøttdeigpai

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fransk kjøttdeigpai

Kjøttdeig er ofte redningsplanken når hverdagsmiddagen skal på bordet. Med den kan du trylle fram de deiligste retter. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (27 stemmer)
Denne hvitløkduftende kjøttpaien gjør lykke i alle aldersgrupper.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eggeblanding

4stk
3dl
Melk(eller matfløte)
100g

Paideig

100g
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Bland ingrediensene til paideigen sammen. Kjevle ut og legg deigen i en form, ca. 26 cm i diameter. Sett paibunnen kjølig i ca. 30 minutter.

  2. Vask purreløken godt og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og stek sammen med purre i smør i en panne. Rens, hakk og tilsett paprika, salt, krydder og vin. La det koke i ca. 5 minutter.

  3. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek den ved 225° midt i ovnen i ca. 10 minutter. Legg fyllet i paiskallet.

  4. Pisk sammen egg og melk. Riv osten og bland i. Hell eggeblandingen over fyllet. Stek paien i ca. 30 minutter.

  5. Rør sammen ingrediensene til sausen. Server paien nystekt med sausen og salat.

Kjøttdeig er ofte redningsplanken når hverdagsmiddagen skal på bordet. Med den kan du trylle fram de deiligste retter. Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (27 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN