nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Grønnsaksgryte med hasselnøtter
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Grønnsaksgryte med hasselnøtter
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Dill og pepperrot er som salt og pepper, en deilig smakskombinasjon. Og med hasselnøtter som topping er suksessen garantert! Hasselnøtter er den nøttetypen som inneholder mest sunt fett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3stk
2stk
1skiver
Sellerirot(i liten bit)
2fedd
4stk
400g
2ss
Grønnsaksbuljong(konsentrert)
8dl
2ss
1ss
1dl
Pepperrot(fersk, revet)
0.5dl
Dill(grovhakket)
2ss
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Tilbered nøttene først. Rist dem i tørr varm panne noen minutter til skallet løsner. Gni skallet av nøttene i et kjøkkenhåndkle.
Stek krydder i smør i ca. 2 minutter i en panne og bland i hasselnøtter. Tilsett salt og stek dette under omrøring i ca. 5 minutter. Bruk nøttene som topping til gryten.
Skrell og skjær grønnsakene i ca. 2 cm store biter. Skrell og finhakk hvitløken og løk. Stek rotgrønnsaker, hvitløk og løk i 1 ss olje i 3 minutter i en stor kjele.
Tilsett tomater, fond og vann, chilisaus og eddik. La det koke under lokk i 15–20 minutter til grønnsakene er myke.
Tilsett pepperrot og dill like før servering. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med nøttene og gjerne godt brød.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no