nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 20min
Husets grønnsakspai
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 20min
Husets grønnsakspai
POPULÆR: Fristende pai med friske grønnsaker - bruk gjerne de du allerede har i kjøleskapet.
Foto: Matprat.no
Normal
0
21
false
false
false
NO-BOK
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Vanlig tabell";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman","serif";}
Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små.
Du kan lage den dagen i forveien og bare varme den opp før servering. Server godt brød og gjerne en salat til og ettermiddagen er reddet. Det passer godt med alle typer grønnsaksrester i en pai.
Du kan variere med for eksempel spinat, purre og sjampinjong (som må freses i en varm panne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Det er også perfekt å bruke rester av kalkun eller skinke.
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
4stk
Potet(Kokt, i terninger)
400g
Brokkoli(I små buketter)
1stk
Paprika(Rød)
0.25stk
Sellerirot(I terninger)
1stk
Rødløk(I ringer)
2.5dl
4stk
1ts
0.5ts
150g
Hvitost (Gulost)(Revet)
SLIK GJØR DU
Kna sammen ingrediensene til paibunnen og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Kle en paiform med deigen og forstek på 180 grader i cirka ti minutter.
Mens paibunnen steker, freser du løk, selleri og paprika i olje.
Ha de stekte grønnsakene over i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
Ha eggeblandingen over grønnsakene i paien.
Dryss over revet ost.
POPULÆR: Fristende pai med friske grønnsaker - bruk gjerne de du allerede har i kjøleskapet.
Foto: Matprat.no