nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Jambalaya
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Jambalaya
Jambalaya har samme ingrediensene som den spanske paellaen, men hører hjemme på andre siden av Atlanteren, i Sør-Statene. I Louisianas cajun-kjøkken er løk, paprika og selleri klassiske ingredienser. Røkt paprikapulver kjøper du i etniske butikker eller i matbutikker med godt utvalg.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
200g
Chorizo (chouriço)(stekt, eller annen type pølse)
1stk
2fedd
2stk
10stk
0.5dl
2dl
1ss
1ts
Timian(tørket)
2stk
15stk
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Del kyllingen i porsjonsbiter. Skjær pølse i skiver.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Rensk paprika og skjær i mindre biter. Skjær tomater, selleri og babymais i mindre biter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingbitene og pølsen i 5–6 minutter under omrøring.
Tilsett risen, tomatpureen og krydder. Stek ytterligere 2–3 minutter. Smak til.
Bland i alle grønnsakene og hell på buljongen slik at den dekker. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i ca. 30 minutter eller til kyllingen kjennes klar. Rør om av og til å spe med buljong hvis det er nødvendig.
Smak til med salt og pepper. Strø reker og persille over gryten og server med godt brød til.