nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte slik Ida Maria serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.
Foto: TVNorgeJordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte og fritert jordskokkchips.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
2stk
Sjalottløk(Finhakket)
3fedd
Hvitløk(Finhakket)
2ss
Smør(Til steking)
5.5dl
0.5dl
1.5dl
0.5stk
Sitron(Saften )
2dl
Nøytral matolje(Til frityrsteking)
1stk
Jordskokk(Til chips)
1klype(r)
100g
Reinsdyrkjøtt(Røkt reinsdyrhjerte eller spekeskinke, i strimler )
SLIK GJØR DU
Rens og skjær jordskokken i biter. Surr i litt smør i en gryte sammen med løk og hvitløk i et par minutter.
Kok jordskokken mør i kraft, hvitvin og melk. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Rør inn fløte og varm opp til kokepunktet før servering. Smak til med sitronsaft.
Skrell og skjær tynne skiver av jordskokk og friter i varm olje. Ta opp og la trekke av seg fett på litt kjøkkenpapir. Krydre med litt salt.
Anrett suppen med friske urter og reinhjerte eller spekepølse i strimler. Kjøttet kan evt. sprøstekes i litt olje før servering.
Jordskokksuppe med røkt reinsdyrhjerte slik Ida Maria serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.
Foto: TVNorge