Klassisk lammestek med smak av hvitløk og rosmarin
Klassisk lammestek med smak av hvitløk og rosmarin
DETTE TRENGER DU
PERSONEROvnsbakte grønnsaker
SLIK GJØR DU
Finhakk hvitløk, rosmarin og persille.
Tørk kjøttet godt og legg urteblandingen inn i kjøttet. Surr en bomullstråd rundt kjøttet.
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer.
Legg steken i en langpanne og hell i vannet. Fordel poteter og grønnsaker (unntatt bønner) rundt steken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper.
Sett steken i ovnen ved 125º. Når steketermometeret viser cirka 70º, er steken rosa, og ved 76° er den gjennomstekt. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i cirka 15 minutter. Normal steketid for lammestek på cirka 1,5 kg er cirka 2–3 timer.
Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpannen og hev temperaturen til 200°. Stek grønnsakene videre i cirka 15 minutter mens steken hviler.
Lag saus ved å røre ut maisenna i kaldt vann og tilsette jevningen i kraften under pisking. Kok opp og smak til med salt og kvernet pepper. Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraîche.
Kok bønnene i et par minutter i lettsaltet vann og bland med grønnsakene like før servering.
Server steken med grønnsakene, gode poteter, sjysaus og en god sennep eller ripsgelé.