
Kylling med blomkålpuré
Kylling med blomkålpuré
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del blomkålen i mindre biter og kok dem myke i saltet vann. Hell av vannet og damp dem en stund med avslått plate. Miks blomkål med crème fraîche og sitronsaft til en puré. Smak til med salt og pepper. Strø over persille.
Smelt sukkeret til rødvinssausen i en tykkbunnet kjele. Tilsett vin og rør om. Kok til sukkeret er oppløst. Kok ned til halvparten av væsken uten lokk.
Skrell og hakk rødløken. Stek den i smør i en kjele.
Tilsett fond, vann, redusert vin og maisenna, som er rørt ut i litt vann. Kok opp. Smak til med salt og pepper.
Del kyllingfiletene slik at de blir tynne. Stek dem i smør og strø på salt og pepper.
Rull hver asparges inn i skinkeskiver. Stek dem i olje i en stekepanne.
Server kyllingfiletene med rødvinssaus, blomkålpuré, asparges samt ovnsstekte ferskpoteter, gulrøtter og litt bladsalat.