Laks med risotto
Laks med risotto
DETTE TRENGER DU
PERSONERRisotto
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225°. Legg skinkeskivene på en plate dekket med bakepapir. Stek skivene midt i ovnen 3-4 minutter til de har fått litt mørkere farge. Avkjøl.
Rens og hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i biter, stek sopp og løk i smør i panne. Tilsett risen og la det steke med noen minutter. Hell på vin eller juice, halvparten av vannet og grønnsakfond. La det trekke i 10 minutter. Spe evt. med mer vann etter hvert. Risottoen skal være ganske løs.
Del laksen i porsjonsstykker og legg dem på steikeplate dekket med bakepapir. Ha på salt og pepper. Rør sammen marmelade med sitronskall og sitronsaft. Pensle blandingen på laksestykkene. Knus sennepsfrøene i morter og dryss over laksen. Stek laksen midt i ovnen til en kjernetemperatur på ca. 58° i ca. 8-10 minutter.
Bland osten i risottoen og smak til med pepper. Smuldre de sprø skinkeskivene og bland med gressløken.
Legg opp laks og risotto på tallerken og strø over skinkebiter og gressløk.
Fordel de lettkokte aspargestoppene på tallerkenene og gjerne noen dråper med ferdig balsamicosaus.