nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Laksa med kveiteceviche
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Laksa med kveiteceviche
Laksa er en spicy asiatisk rett som du kan servere både varm og kald. Denne kalde varianten med ceviche av kveite smaker fantastisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER10g
Galangal(fersk)
2stk
3stk
1stk
5blad
6fedd
5g
Gurkemeie(fersk)
1stk
1ts
Reker(paste)
5dl
6dl
Fiskebuljong(eller skalldyrkraft)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Finsnitt alle grønnsakene utenom lime og kaffirlime. Surr de på medium høy varme i en kjele.
Tilsett rekepasten og slå over kraft og kokosmelk. La alt putre på lav temperatur i 20 minutter. Tilsett kaffirlimebladene i de siste 5 minuttene av varmebehandlingen, og kjør så alt opp i en blender.
Smak til med litt salt, limesaft og fishsaus. Avkjøl.
Finsnitt chili, koriander og rødløk. Kutt kveita i 2 centimeter store terninger, eller skjær den i tynne skiver. Bland alt sammen, og skvis over limen. La det stå og trekke i 20 minutter.
Fordel kveitecevichen i fire skåler og slå over laksaen. Topp med litt friske urter og finhakket vårløk.