Lun blomkålsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Lun blomkålsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Lun blomkålsalat

POPULÆR: Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)
Har du lyst på litt ekstra godt tilbehør til grillet fisk? Denne blomkålsalaten er utrolig god, og garantert en suksess på grillfesten. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Blomkål(stor)
100g
2fedd
Hvitløk(grovhakket)
0.5stk
Hjertesalat(finsnittet)
4stk
Reddik(i tynne skiver)
50g
Hasselnøtter(ristet og hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Plukk 8-10 fine buketter av blomkålen. 

  2. Stek den resterende blomkålen i olje og hvitløk på medium-høy varme. Rør relativt ofte, men la blomkålen bli lysebrun, gyllen og myk. Når den har blitt det har du på smør og melk, og lar det hele koke litt inn.

  3. Kjør blomkålen opp i en blender til en glatt krem. Smak til med salt, pepper og sitron.

  4. Ønsker du en liten ekstra spiss på kremen kan du ha på 1 dl hvitvin eller cognac før du har på fløten og smøret, og redusere til det nesten ikke er noe igjen, for så å ha på smør og fløte.

  5. Del blomkålbukettene i to. Vend dem i litt olje, salt og pepper. Stek eller grill dem så de blir gyllenbrune på den ene siden. 

  6. Lag en deilig lun salat med kremen i bunn, og blomkålbuketter, hjertesalat, reddiker og hasselnøtter på topp. Ha gjerne litt flaksalt, pepper, olivenolje og en skvis sitron på toppen.

POPULÆR: Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN