Lun blomkålsalat
Lun blomkålsalat
POPULÆR: Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Plukk 8-10 fine buketter av blomkålen.
Stek den resterende blomkålen i olje og hvitløk på medium-høy varme. Rør relativt ofte, men la blomkålen bli lysebrun, gyllen og myk. Når den har blitt det har du på smør og melk, og lar det hele koke litt inn.
Kjør blomkålen opp i en blender til en glatt krem. Smak til med salt, pepper og sitron.
Ønsker du en liten ekstra spiss på kremen kan du ha på 1 dl hvitvin eller cognac før du har på fløten og smøret, og redusere til det nesten ikke er noe igjen, for så å ha på smør og fløte.
Del blomkålbukettene i to. Vend dem i litt olje, salt og pepper. Stek eller grill dem så de blir gyllenbrune på den ene siden.
Lag en deilig lun salat med kremen i bunn, og blomkålbuketter, hjertesalat, reddiker og hasselnøtter på topp. Ha gjerne litt flaksalt, pepper, olivenolje og en skvis sitron på toppen.
POPULÆR: Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk.
Foto: Mette Møller