nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Marinert roastbiff med spinat– og fetaostsalat
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Marinert roastbiff med spinat– og fetaostsalat
Saftig roastbiff med spinat og fetaost er godt å ha på julelunsjbordet.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Mørbrad storfe(eller flatbiff. Mørnet. )
Spinat- og fetaostsalat
25g
1fedd
2ss
250g
150g
1klype(r)
1klype(r)
1ts
SLIK GJØR DU
Legg kjøttet i en plastpose. Bland sammen marinaden og hell i posen sammen med kjøttet. Klem luften ut av posen og knyt igjen. Mariner i ca. 1–2 døgn.
Stek kjøttet i smør i varm panne. Stikk et steketermometer midt i kjøttet.
Stek roastbiffen i ovnen ved 125º til steketermometeret viser 55º når kjernen er rød og 60º når kjernen er rosa. Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. Beregn ca. 1 time for kjernetemperatur på 55º.
Lag spinatsalaten. Rist pinjenøttene i en tørr, varm panne til de er gylne. Hakk hvitløken.
Stek hvitløk i smør. Bland i spinaten og stek et par minutter under omrøring til spinaten faller sammen.
Bland spinat med smuldret fetaost og smak til med salt og pepper.
Drypp sitronsaft over og strø på pinjekjerner ved servering.