Marinert roastbiff med spinat– og fetaostsalat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Marinert roastbiff med spinat– og fetaostsalat

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Marinert roastbiff med spinat– og fetaostsalat

Godt og saftig tilbehør til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (11 stemmer)
Saftig roastbiff med spinat og fetaost er godt å ha på julelunsjbordet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Mørbrad storfe(eller flatbiff. Mørnet. )

Marinade

1stk
Løk(i skiver)
4stk
1ts
Timian(tørket)

Spinat- og fetaostsalat

250g
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg kjøttet i en plastpose. Bland sammen marinaden og hell i posen sammen med kjøttet. Klem luften ut av posen og knyt igjen. Mariner i ca. 1–2 døgn.

    Stek kjøttet i smør i varm panne. Stikk et steketermometer midt i kjøttet.

    Stek roastbiffen i ovnen ved 125º til steketermometeret viser 55º når kjernen er rød og 60º når kjernen er rosa. Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. Beregn ca. 1 time for kjernetemperatur på 55º.

    Lag spinatsalaten. Rist pinjenøttene i en tørr, varm panne til de er gylne. Hakk hvitløken.

    Stek hvitløk i smør. Bland i spinaten og stek et par minutter under omrøring til spinaten faller sammen.

    Bland spinat med smuldret fetaost og smak til med salt og pepper.

    Drypp sitronsaft over og strø på pinjekjerner ved servering.

Godt og saftig tilbehør til julelunsjen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN