Marokkansk lammegryte
Marokkansk lammegryte
EKSOTISK: Marokkansk lammegryte
Foto: Mette Møller
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt gulrøtter og løk i skiver/terninger, og la det surre litt i solsikkeolje. Tilsett krydderne, tomatpure og currypaste.
Brun lammeskankene, og når de er gylne, legger du dem over i gryta sammen med grønnsakene. Hell på vann til det dekker, og la det hele putre en times tid. Ha så i kokosmelken og kok videre på lav varme. Start gjerne med to bokser kokosmelk, ha i mer om du trenger.
Lammeskankene skal koke i til sammen 2 1/2 time. Kok uten lokk minst en halv time, så mengden væske reduseres. Er sausen for tynn, tilsett litt maisenna. Når det er igjen 10 minutter av koketiden tilsetter du stangselleri og aspargesbønner, grovt kuttet. Du kan også bruke andre grønnsaker du har i huset, som sukkererter eller squash.
Smak til gryteretten med limesaft, salt og sort pepper. Hvis konsistensen er litt tynn, ha i 1 ss maisenna utrørt i 1 ss vann. Server med frisk vårløk og finhakkede stangselleriblader.
EKSOTISK: Marokkansk lammegryte
Foto: Mette Møller