Marokkansk lammegryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 40min

Marokkansk lammegryte

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 40min

Marokkansk lammegryte

EKSOTISK: Marokkansk lammegryte

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (146 stemmer)
En enkel og svært smakfull gryterett som nærmest lager seg selv når du har satt den på kok. Lammeskanker har mye smak men kjøttet trenger lang tilberedningstid for å bli mørt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Lammeskank(1 stk pr person)
2stk
1.5l
Vann(eller mindre, avhengig av størrelsen på lammeskanken)
8dl
Kokosmelk(se an mengde i forhold til størrelsen på lammeskankene)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt gulrøtter og løk i skiver/terninger, og la det surre litt i solsikkeolje. Tilsett krydderne, tomatpure og currypaste. 

  2. Brun lammeskankene, og når de er gylne, legger du dem over i gryta sammen med grønnsakene. Hell på vann til det dekker, og la det hele putre en times tid. Ha så i kokosmelken og kok videre på lav varme. Start gjerne med to bokser kokosmelk, ha i mer om du trenger.

  3. Lammeskankene skal koke i til sammen 2 1/2 time. Kok uten lokk minst en halv time, så mengden væske reduseres. Er sausen for tynn, tilsett litt maisenna. Når det er igjen 10 minutter av koketiden tilsetter du stangselleri og aspargesbønner, grovt kuttet. Du kan også bruke andre grønnsaker du har i huset, som sukkererter eller squash. 

  4. Smak til gryteretten med limesaft, salt og sort pepper. Hvis konsistensen er litt tynn, ha i 1 ss maisenna utrørt i 1 ss vann. Server med frisk vårløk og finhakkede stangselleriblader. 

EKSOTISK: Marokkansk lammegryte

 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (146 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN